Promoe – Svennebanan

The release of Promoe’s album “Kråksången” is getting closer and now the video to his first single “Svennebanan” is finally out! POPE Records described it on their blog as “the sickest, funniest and also dopest video Promoe ever made. /…/ You’re not ready!” and I have to agree. The video is directed by Kamisol and the track is produced by Filthy. The track will be avaliable through iTunes and other digital stores later this week.

“Krångsången” will be out on JuJu Records on April 29, you can pre-order the album here!

Update: Click here to download the lyrics to svennebanan (ripped from the Looptroop Rockers guestbook, unfortunately I didn’t find any way to directly link a single post from their guestbook)

 • Maria

  Både videon, texten och låten är ju grym! Satt faktiskt i helgen och diskuterade just att män i alla åldrar, alla yrken, alla skikt kan bete sig som 10-åringar när andan faller på. Precis som i videon.

  Laddade ned Mohammed Ali nu, ska lyssna!

 • Maria

  Tyvärr tycker jag nog att karlar är ursäktade med att bete sig hur omoget som helst när de är i grupp med andra karlar eller när de är fulla. Visst kan tjejer vara jobbiga, men jag har i alla fall aldrig upplevt att tjejer beter sig omoget på samma sätt som killar kan göra. Förstår du vad jag menar?

  Jag fattar inte vad som anses vara så kontroverisellt med promoes förstasingel? Varför gillar halva hiphop-Sverige det inte?

  Återkommer när jag har bildat mig en uppfattning om MA.

 • Pingback: Promoe - Growin’ Up On The Road ft. Cosmic « The Salad Days

 • optimus
 • http://www.thesaladdays.nu Daniel

  Jo jag tycker den är skön som fan! Den har ju helt klart delat hiphop-sverige i två läger hehe. Jag tycker som sagt den är fet och ett genidrag som förstasingel (även om jag förstår att många undrar vad han håller på med). Så länge inte hela skivan låter såhär, då hade jag nog inte varit lika glad. Men jag ser fram emot den som fan.

  Hahaha hrm det är väl inte bara män som kan bete sig som 10-åringar när andan faller på?

  Grymt! Det är en riktigt riktigt fet platta, ska bli intressant att höra vad du tycker om den!

 • http://www.thesaladdays.nu Daniel

  Det beror nog på hur man ser på saken, visst jag förstår hur du menar och kan gå med på att det är ett mer allmänt accepterat att män får bete sig lite hursomhelst under alkoholens inverkan utan att någon bryr sig. Men det gör det ju inte till ett okej beteende från någon. Sen kan man också flippa det och se det på två sätt, det ena är lite mentaliteten “äsch dom är karlar, dom är barnsliga och förstår inte bättre” (om vi ändå ska vara inne på generaliseringar går det ju inte att förneka att många, främst kvinnor, har dom tankarna) och ses man på ett visst sätt så blir man ofta så tillslut. Det andra sättet är ju att se på det som att det är en del av patriarkatet och eftersom det fortfarande är djupt rotat i sammhällsstrukturen så är det än så länge bara män som får åtnjuta privilegiet att få acceptans när de svinar. Myntet har alltid två sidor.

  Det var dock inte min poäng, poängen var att det känns ganska fel och kontraproduktivt att snacka om att just män skulle bli fyllesvin och spåra ur. På så sätt cementerar man ju bara rollerna ytterligare och skapar indirekt en acceptans för att män ska få hålla på så.

  Jag förstår varför folk anser den som kontroversiell men jag håller inte med dem. De flesta som tycker den är kontroversiell och blir sura är framförallt folk som antingen känner sig knäppta på näsan och saknar all typ av självdistans eller folk som är så inbitna Promoe/Loooptroop-backpackers att de inte ser satiren i låten och inte kopplar ihop musikval med textinnehåll.

 • http://www.thesaladdays.nu Daniel

  Skön remix!