Rico Won – Ricks Caliber

ricks_caliber_front

Rico Won är tillbaka! Efter att ha släppt två Ep’s (“Works of  Wonder” och “Takin’ Over”), fullängdaren “Accept What You Can’t Change”  samt ett stort antal gästinhopp på olika album och mixtapes bestämde sig Rico Won för att ta en paus från musiken.

Efter att ha varit borta från musiken i nästan 3 år började inspirationen och lusten för musikskapande och skrivandet att komma tillbaka. Resultatet blev den 17 spår långa skivan “Ricks Caliber” .

“Det fanns en känsla av att svenska rappare figurerade i stora sammanhang utan att nå upp till den där riktiga kalibern. Det fanns ett sug efter den gamla, hårda, originella ljudbild som jag alltid tyckt så mycket om själv. Den nya skivan har skapats ur stunden, helt spontant och utan några förväntningar, press, tidsramar, regler eller begränsningar. Det var min revansch på mig själv. Att få känna att det var roligt att göra musik igen, utan massa krav.”

Skivan är inspelad under april-oktober i år och innehåller gästinhopp från Obnoxiuz, Roffe Ruff, Organismen, PST/Q, Prop Dylan, Promoe, Alyawan mfl.

Låtlista:

01. Intro
02. Rick Is In The House
03. Keep On Pushin’
04. Rick Rock Feat. OBX – [*Produced by: Hard2Handle]
05. (Jake) Won
06. Family Business
07. Majorna (Interlude)
08. Majcrophone Feat. Promoe – [*Produced by: Hofmästarn]
09. Keep Doin’ It Feat. OBX
10. Squeeky Wheel
11. Letter To Rick
12. Fatmilk Reminisce (Interlude)
13. 1, 2, 3, 4 Feat. Roffe Ruff, Prop Dylan & Organismen
14. How You Wan It Feat. Allyawan
15. Stay Feat. True of Serengeti
16. Taurus
17. Lite Som En Jätte Feat. PST/Q (Sv. Bonus Track)

Ricks Caliber finns att ladda hem här!