Timbuktu – Dansa

Det är nästan tre år sedan Timbuktu släppte sitt senaste album, “En High 5 & 1 Falafel”. Sedan dess har han hunnit med att turnéra flitigt över hela landet, gästa på ett otal låtar, vara programledare för “Musikhjälpen“, byta skivbolag samt börja leda ett nytt program i P3. Men nu är han äntligen på gång med nytt material!  Den 8e juni släpper han sitt nya album “Sagolandet” via EMI Music.

Han förklarar namnet såhär:

– Sagolandet för mej är dels Lund där jag är uppvuxen, en plats där alla hade det bra, var välutbildade, var beresta men ändå saknade något. Dels anspelar titeln på mitt liv idag som i mångt och mycket är min egen kreation med det jobb jag har och mina förutsättningar, för det är väldigt mycket som en egen värld. Temamässigt handlar skivan om förändring. Att längta efter förändring, att vara rädd för förändring, att vara utled och trött på att allt är likandant men samtidigt förskräckt inför att det just ska förändras

Första låten från albumet är låten “Dansa” (som dock inte är officiell förstasingel) som gästas av jazzpianisten Jan Lundgren och stråkkvartetten Duo Panacotta. Låten kommer att finnas tillgänlig digitalt den 9e Mars.