Jasons spellista i P3

Bild tagen från Sveriges Radio
Bild tagen från Sverigesradio.se

Efter hela 10 år så sändes det sista avsnittet av P3 Hiphop tisdagen den 4 januari. Det bjöds på en resa genom de 10 åren som Timbuktu & Dj Amato har hållit låda i Sveriges särklass bästa radioprogram om hiphop. Allt från gammal svensk rap som Ten-Brink och MBMA till Gang starr och givetvis de årliga rap upsen från Skillz spelades.

Anledningen till nerläggningen var att P3 gjorde en så kallad “modernisering av tablån” där genreprogram inte längre fick plats. Vad man tycker om det hela är en helt annan story, men P3 har helt klart tappat fotfästet om vad folk vill lyssna på. Som tur är fick Mats Nileskär vara kvar i etern med sitt kära P3 Soul.

Men ur askan stiger Fenix och Timbuktu är tillbaka med ett nytt program som ett litet plåster på såret. “Jasons spellista” som det nya programmet heter har premiär idag kl 13.00 och då kommer Jason spela sin favoritmusik och berätta om sin relation till de specifika låtarna. Det lovas allt från bluegrass till cumbia, så även om det inte är P3 Hiphop så känns det tryggt att Jason Diakité är kvar på P3. Och givetvis kan vi vänta oss att Amato dyker upp på besök då och då.

Lyssna på “Jasons spellista” på P3 fredagar klockan 13-14.00!